Totaalservice

Dankzij onze dubbele dienstverlening - analyses en adviesverlening - presenteert Labo Derva zich als een unieke totaalpartner voor alle soorten van wateronderzoek. Labo Derva, gevestigd in het Limburgse Heusden – Zolder, biedt zijn dienstverleningen naast België ook aan in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Bahrein en Canada.

Modern Labo

Labo Derva beschikt over één van de meest moderne laboratoria in België. Dankzij de volledige uitrusting en de sterke automatisering kunnen probleemloos tientallen monsters per dag verwerkt worden. Momenteel hebben we een 25-tal werknemers in dienst.

EU Accreditatie

Labo Derva beschikt over alle nodige erkenningen om in heel Europa aan de slag te gaan. We zijn al meer dan 10 jaar in het bezit van het kwaliteitslabel (ISO 17025), de hoogst mogelijke Europese accreditatie voor wateranalyses uitgereikt door BELAC.

Lokale erkenningen

Labo Derva beschikt naast het kwaliteitslabel (ISO 17025), de hoogst mogelijke Europese accreditatie voor wateranalyses, ook over de specifieke Vlaamse, Waalse en Brusselse erkenningen. Hierdoor kunnen we in heel België analyses uitvoeren

Ons Profiel

Labo Derva

Labo Derva concentreert zich op zijn twee kernactiviteiten. Labo Derva nv neemt in opdracht van zijn klanten watermonsters om deze na een eerste controle ter plaatse vervolgens in het eigen volledig uitgeruste laboratorium te analyseren. Het werkdomein situeert zich op het vlak van het analyseren van zowel zwembadwater, drinkwater, afvalwater, als proceswater., En dit op alle nodige parameters. Ook legionella- analyses zijn voor ons een bekend terrein waarbij we gebruik maken van de klassieke plaatmethode als van de PCR- methode ( meetmethode op basis van DNA)..

Na het analyseren focust Labo Derva zich op adviesverlening door het bestuderen van de vastgestelde abnormaliteiten en een gepaste behandelingsmethode voor te stellen.

Ook bij de bouw van nieuwe zwembadencomplexen of andere water gerelateerde projecten kan u onze expertise inschakelen. Verder voeren we hygiënecontroles uit op vloeren van zogenaamde natte zones rondom zwembaden, in ziekenhuizen en grootkeukens. Ook hier wordt na de analyse gericht en betaalbaar advies verleend met betrekking tot een deskundige reiniging en desinfectie.

Labo Derva verzorgt opleidingen voor beginners en gevorderden op het gebied van zwembadtechnologie en zwembadtechnieken enerzijds en reinigingstechnieken en desinfectietechnieken in zwembaden anderzijds. Labo Derva verzorgt tevens opleidingen voor waterdeskundigen welke te maken hebben met legionellawetgeving, beheersing en preventie.

In beide bedrijfstakken kan Labo Derva terugvallen op decennialange ervaring.

Nieuws

Richtlijn Veilig Zwemmen in Coronatijd. Hygiëne en Desinfectie in Badinrichtingen

Vanuit de VTZ groep via verschillende kanalen verscheen er de afgelopen week een protocol met advies over de risico’s voor de water- en luchtkwaliteit in uw zweminrichting.

De “Richtlijn Veilig Zwemmen in Coronatijd. Hygiëne en Desinfectie in Badinrichtingen” adviseert tot het volgen van de voor Nederland hoogst uitzonderlijke combinatie van pH en Vrij-Chloor concentraties.

Het volgen van het protocol op zich is een goede zaak alleen brengt de verhoging van het vrij beschikbaar chloor en vooral de verlaging van de pH waarde mogelijk grote problemen met zich mee in de waterbehandeling en moet enkel gezien worden als een richtlijn en niet als een wetgeving.

Wereldwijde Erkenning voor Zwembadexpertise

Zaakvoerder Ludo Feyen is - dankzij de jarenlang opgebouwde expertise - lid van de technische werkgroep zwembaden WG 3 en WG 8 van de Europese Commissie, adviseur van de Belgische Saunavereniging en van diverse vakantieparken. Hij is tevens lid van de expertengroep welke in Nederland advies geeft aan de overheid met betrekking tot de nieuwe zwemwaterwetgeving anno 2013.

Labo Derva controleert al meer dan 20 jaar de kwaliteit en hygiëne in alle binnen- en buitenlandse subtropische zwemparadijzen o .a. Centerparcs, Sunparks, Alton Towers (UK), Wahooo park (Bahrein), Aqualibi, Hengelhoef ……. In 2009 werd daarvoor aan de zaakvoerder van Labo Derva door de internationale Word Waterpark Association (WWA) de Industry Leadership Award - suppliers 2008 toegekend.